Na ahiret preselio trener u nordijskom skijanju Murat Garibović

Sjenica – Na ahiret je preselio Murat Garibović, osnivač i trener kako Sjeničkog kluba tako i trener Srpskog reprezentacije u nordijskom skijanju.

Garibović je na ahiret preselio nakon duge i teške borbe sa neizlečivom bolešću. On je jedno vreme obavljao i posao direktora turističke organizacije Sjenice.

Svi takmičari iz Sjenice koji su se bavili skijanjem a i još se bave prve svoje korake na skijama naučili su u njegovom klubu. Iznedrio je rahmetli Murat mnoge visoko rangirane takmičare. Njegov sin Amar Garibović poginuo je pre četiri godine.

Zahvaljujući izuzetnom entuzijazmu rukovodstva ekipe i trenera Murata Garibovića, mladići i devojke iz Sjenice, inače specijalisti za nordijsko trčanje i biatlon, pobeđivali su gde god su se pojavili. Amar Garibović je sa 18 godina postao olimpijac, a sudbina je htela da strada na svoj 19. rođendan.

Na žalost trenutna vlast u Sjenici ovog velikog čoveka i sportistu smenila je sa svih funkcija i raskinula mu radni odnost odmah nakon teške operacije.iti odr

Dženaza će biti održana sutra u Sjenici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO