Na aerodromu Nikola Tesla i Gradini zaplenjeno 100.000 evra

BEOGRAD – Na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu i na graničnom prelazu Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja oko 100.000 neprijavljenih evra, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj na beogradskom aerodromu otkriven je juče, kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje, zaustavljen muškarac (56) koji je doputovao letom iz Ciriha.

Putnik, sa dvojnim švajcarsko-srpskim državljanstvom, rekao je da kod sebe ima između 50 i 100.000 evra, a u njegovoj torbi za laptop pronađeno je tačno 100.000 evra u apoenima od po 200 evra.

Upitan zašto nije prijavio tako veliku sumu deviza, odgovorio je da to nije učinio, jer je video da je na crveni kontrolni prolaz stavljena traka, pa je pomislio da je taj kanal zatvoren.

Nakon što je putniku vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, uz zapisnik o učinjenom prekršaju do okončanja sudskog postupka, zadržano je 90.000 evra.

Istog dana je i na prelazu Gradina otkriven pokušaj krijumčarenja deviza, kada je 56-godišnji turski državljanin sakrio 11.000 evra u čarapu, koja je pronađena u platnenom pojasu oko njegovog struka.

Prethodno je cariniku pokazao novčanik u kome je imao oko 6.000 evra, koliko je i prijavio prilikom izlazne kontrole na tom graničnom prelazu, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO