MWC 2017: stigao moćni Sony Xperia XZ Premium

631

Sony je danas predstavio mnoštvo telefona, ali je svakako jedan od najinteresantnijih Sony Xperia XZ Premium. Radi se o telefonu koji će ipak doći krajem proleća, a tome je možda i razlog taj što je Sony u njega hteo da ubaci Snapdragon 835. Kako bi imao taj moćniji čipset, telefon je morao biti odložen. Telefon donosi novu kameru koju Sony reklamira kao Motion Eye, a treba istaći da će ona doneti 960fps slow motion video. Pomenuta kamera ima senzor od 19 megapiksela, dok telefon sa prednje strane ima kameru od 13 MP sa f/2.0 otvorom blende i 22 mm širokim uglom gledanja.

Xperia XZ Premium će se takođe odlikovati 5,5-inčnim ekranom 4K rezolucije uz podršku za HDR, kao i Android Nogat platformom. Osim šireg dinamičkog opsega, novi Triluminos displej ima 40 posto veće osvetljenje nego prethodnik. Telefon kao zaštitu ima Glass Loop Surface (Gorilla Glass 5) prekrivač, a ima i IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu.

Pored moćnog Snapdragona 835, telefon će imati i 4 GB RAM memorije kao i bateriju od 3230mAh uz QuickCharge 3.0 sistem brzog punjenja. Sony je samo poručio da će cena zavisiti od tržišta i operatera.

Izvor: GSMArena