Muslin ide u Italiju da vrati Ljajića!

973

Adem Ljajić se vraća u reprezentaciju na velika vrata! Kako nezvanično saznajemo, selektor „orlova” Slavoljub Muslin će za vikend otputovati u Italiju, gde će razgovarati sa plejmejkerom o njegovom povratku u nacionalni tim.

Lucidni vezista je prolazio kroz turbulentne periode u reprezentaciji sa gotovo svim selektorima, ali bi i to moglo da se reši. Ljajić se nije naigrao kod Slavoljuba Muslina, što zbog povreda, što zbog taktičkih zamisli. Tome je, izgleda, došao kraj.

Selektor Srbije će biti gost na stadionu „Renco Barbera”, gde će u ponedeljak, 17. oktobra, gledati meč Serije A između Palerma i Torina. Biće to prilika da se još jednom uveri u kvalitete bivšeg plejmejkera Partizana, ali i da razgovara sa Ljajićem o povratku u reprezentaciju, saznaje naš list iz dobro obaveštenih izvora.

Muslin je ranije isticao da mu se Ljajić ne uklapa u sistem. Između njih dvojice nije bila dobra komunikacija pred prijateljski meč sa Rusijom, gde je vezista pozvan na širi spisak. Ipak, selektor je odlučio da fudbaleru Torina nađe mesto u timu jer se radi o vanserijskom talentu.

Jasno je da će, ukoliko dođe do povratka Ljajića u reprezentaciju, strateg „orlova” morati da menja sistem koji trenutno forsira. Srbija trenutno igra sa dva defanzivna vezna igrača (Milivojević, Gudelj) i sa dva krilna napadača (Tadić, Kostić). Nijedna od tih pozicija mu nije primarna.

Podsetimo, Muslin je plejmejkera stavio na širi spisak za prijateljske mečeve protiv Kipra, Izraela i Rusije, ali je on zaigrao samo protiv Kiprana, i to tako što je u igru ušao sa klupe, dok protiv Rusa nije igrao zbog povrede.

– Adem Ljajić ima problem sa zadnjom ložom i, po dogovoru s njim i sa doktorom Mladenovićem, neće biti sa nama u Monte Karlu – rekao je u maju Muslin.

Selektor ga nije uvrstio na spisak ni za kvalifikacioni meč protiv Republike Irske.
– Ljajić nije mnogo igrao u prve dve utakmice, planirao sam da ga proverim u novoj ulozi u meču sa Rusijom, ali se povredio. Kod njega je mali problem pozicija, jer se radi o klasičnom pleju. Naravno, vrata za sve koji sada neće biti sa nama ostaju otvorena – istakao je pre mesec dana strateg „orlova”.

Na mečevima protiv Moldavije i Austrije ga nije bilo zbog povrede, ali bi to moglo da se promeni protiv Velsa i Gruzije.

izvor: Alo