NEGOTIN – Viši sud u Negotinu osudio je danas na 40 godina zatvora Zorana Albića (25) zbog prebijanja na smrt pastorke, dvoipogodišnje Lune F. u maju 2019. godine, prenose mediji.

Ovo je maksimalna kazna za teško ubistvo.

Albić ima pravo da uloži žalbu na ovu presudu.

On je optužen da je u noći izmedu 26. i 27. maja 2019. do smrti pesnicama tukao Lunu, nanevši joj čak 39 povreda, pošto je pobesneo jer je zaplakala, nakon njegovog povratka iz provoda.

Majka devojčice Vesna Firulović je pre godinu dana priznala krivicu za nepomaganje svojoj ćerkici i zaključila je sporazum sa tužilaštvom, prema kojem je osuđena na maksimalnu kaznu zatvora od osam godina.

Tanjugu je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu rečeno da je sporazum sa okrivljenom zaključen povodom kririvčnog dela napuštanje nemoćnog lica na maksimalnu zakonom zaprećenu kaznu od osam godina.

Albić je tukao devojčicu koja je zadobila prelom nadlaktice i višestruke prelome lobanje od čega je preminula na licu mesta.

Za to vreme majka je bila ispred kuće i kako je priznala, ništa konkretno nije uradila kako bi spasila dete.

Nakon smrti deteta, majka je dva sata sa očuhom razgovarala o tome šta se dogodilo, potom su sakrili tragove i odveli dete u dom zdravlja gde su dežurnim lekarima saopštili da je dete palo sa terase, ali su istražni odrgani utvrdili drugačiju sliku celog događaja.

indeksonline.rs