Murska ulica dobija rekonstruisanu vodovodnu mrežu

U Murskoj ulici u Šutenovcu u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže. Ovi radovi značajni su za mještane, ali jer će preko novih cijevi moći vodom da se snabdijeva školski objekat, koji je u planu da se izgradi u blizini.
„Kako bi se stekli uslovi za asfaltiranje, potrebno je da se prethodno uredi podzemna infrastruktura, a to je nešto što lokalna vlast praktikuje, kako se kasnijim dodatnim radovima ulica ne bi oštetila“, rekao je direktor JKP“Vodovod i kanalizacija“ Hanefija Brničanin.
Mehanizacija tog preduzeća danas je radila rekonstrukciju vodvodne mreže u Murskoj ulici.
“Vodovodna mreža je bila u ruiniranom stanju , neadekvatnog profila i nekvalitetna. Ovo što sada radimo predstavlja poslednju riječ tehnike i nešto što će u potpunosti zadovoljiti njihove potrebe za vodosnabdevanje. Kada se tiče same inicijative u okviru svih ovih prirpemnih radova gde je planirano da se ove godine asfaltira, gradska uprava Novog Pazara i aktuelna vlast, kao nosilac Sandžačka demokratska partija u pravoj mjeri vode računa o tome da se ne dozvoli više da asfaltiramo ulice , a da pre toga ne uradimo podzemnu infrastruktutu i mislim da je je to pravi potez SDP-a ,da je ono što se uradi uradi se kvalitetno i da traje dugi niz godina”, rekao je Brničanin.
Osim što su preduslov za novi školski objekat, ovi radovi značajni su i za mještane koji žive u blizini.
Brničanin je u narednom periodu najavio i rekontrukciju vodovodne mreže u još nekoliko ulica.
“Radimo trenutno u Murskoj ulici, a po nalogu Gradskog vijeća nastavljamo sa radovima na nekoliko lokacija, a to je između ostalih i kružni tok na Musali, gde će se raditi glavno vodovodno čvorište, koje predstavlja jedan najsloženiji čvor u distributivnom vodovodnom sistemu grada Novog Pazara. Radiće se nekoliko krakova u ulići Ruđera Boškovića i krak u Ulici Nurije Pozdreca”, dodao je Brničanin.
Najavljena je i potpuna rekonstrukcija vodovodne mreže sa priključcima u Ulici 8.marta i u generala Živkovića. „Plan JKP Vodvoda i kanalizacije” je za ovu godinu obiman i radiće se “punom parom“, zaključio je Brničanin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO