Murić – Ugljanin pribavio nezakonito plac za porodičnu kuću u centru Novog Pazara i zadužio građane

Novi Pazar – Predsednik Stranke za Sadnžak Fevzija Murić upitao je danas na konferenciji za novinare nadležne službe “šta je sa materijalima koji su ustupljeni policiji 2006 godine a tiču se pronevera Sulejmana Ugljanina. Murić je takođe naveo više primera kako je vlast na čelu sa Ugljaninom zadužila Novi Pazar i pribavila za sebe placeve a jedan od njih je i predsednik SDA Sulejman Ugljanin.

Murić je kazao da oni Očekuju efikasnu vladu koja će da se bavi korupcijom i u lokalnim samoupravama jer su one dovedene na rub siromaštva zbog nagomilanih dugova a ni jedan bivši funkcioner nije odgovarao.
Mi smo ukazivali na to ovo je komisija nasšla i po izvaštaju komisije utvrđeno je više od 11 miliona euta manjka u lokalnoj samoupravi Novi Pazar. Nadamo se da će u narednom periodu nova vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem i minsitartvo pravde omogućiti da prvosudni sistem funkcioniše i da ispita sve navode koji su u ovom izveštaju”.
Presdednik SZS kazao je da saradnici i učesnici nezakonitih radnji znaju da optužuju sadašnju vlast a dobro znaju šta su radili “novca fali zato što je sadašnja lokalna vlast stalno pod pritiskom plaćanja sudskih presuda jer građani traže ono što ih je zakinula vlast SDA”.
Predsednik SZS naveo je primer nekoliko lokala koje je dodelio Ugljanin jednim rešenjem a radi se o lokalima na u centru grada Novog Pazara u kojima su smeštene fantomske organizacije koje su korišćene u stranačke svrhe a struju, vodu i komunalije plaća gradska uprava!
Fantomska asocijacija NVO udruženja Sandžak, NVO 25 Maj i niz drugih koji već punih 9 godina nikakve obaveze ne ispunjavaju prema gradu” kazao je on.
Murić je također naveo primer velikog ugovora sa firmom iz Gornjeg Milanovca Majera i kazao da “svi koji se razumeju u pravo znaju da država ne može da da opštinsku imovinu a da privatnik bude vlasnik. ugovor opština 30 posto majera 70 posto mi smo ovaj ugovor oborili na sudu. Tužilac je trebao da procesuira Ugljanina ali to nije procesuirano”.


Brojni su primeri i svi ukazuju na to da j e Ugljanin u celom periodu dok ej bio na vlasti vršio vlast na taj način da sebi i saradnicima i rodbini omogući privilegije i lokale a nije zaboravio ni samog sebe pa je od 2002 godine i pribavio sebi kvalitetnu lokaciju za kuću na rekreacionom centru a radi se o nacionalizovanom zemljištu na tom mestu je trebala da bude centralna đačka kuhinja za osnovne škole. Simtomatično je da se u isto vreme gradila Ugljaninova kuća kada i hala Pendik koja nikada nije završena a kuća jeste”.


Murić je optužio SDA da dok je bila na vlasti neodgovorno vršila vlast i da su građani njih najmanje zanimali. “Nadamo se da će nakon ovih izbora imati kvalitetnu vladu koja će dobiti poverenje građana id a će pravosudni sistem doći u središte zbivanja i spreči zloupotrebe”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO