Murić: Ugljanin je izgubio legitimitet (video)

Novi Pazar – Jučerašnji, politički motivisan i instruiran skup pokazao je da je narod prepoznao retoriku devedesetih i da je Sulejman Ugljanin izgubio legitimitet i pravo da se predstvalja kao lider Bošnjaka, čije je interese izneverio – izjavio je predsednik Stranke za Sandžak, Fevzija Murić.

Murić je rekao da je današnji skup organizovan na falsifikovan način, te da ne može biti skup Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Istakavši da Sandžaku nije potrebna nestabilnost niti nemiri bilo kakve vrste u trenutku kada, kako je kazao, u Novi Pazar dolaze ozbiljni investitori i kada su na pomolu nova radna mesta, Murić je podsetio na Ugljaninove izjave protiv države, ali i na to da su prava Bošnjaka upisana u Ustavu, kao najvišem državnom aktu, koji je, kako je naglasio Murić, izglasan 2006 i koji je, kako je naveo, upravo proizvod Ugljaninove i Koštunicine kuhinje.

Kao drugu veliku Ugljaninovu političku grešku Murić je naveo cepanje Islamske zajednice i, kako je kazao, suspendovanje bošnjačkih institucija.
Stranka za Sandžak se godinama zalaže za rešenje statusa Bošnjaka – rekao je Murić i poručio da se nacionalni problemi ne rešavaju na ulici već kroz institucije sistema.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO