Murić pita državu: Kad ćete otvoriti obdanište na Dohoviću? Šta će Nikolić reći arapima zašto ono nije otvoreno

Novi Pazar – Predsednik Stranke za Sandžak (SZS) Fevzija Murić oštro je danas kritikovao odnos države prema Novom Pazaru i Sandžaku, jer ni godinu dana od otvaranja nije počelo sa radom obdanište na Dojeviću.

On je na konferenciji za novinare ocenio da su na ovaj način gradjani poniženi, a da zbog nemarnog odnosa države trpe deca, njihovi roditelji i brojni nezaposleni sa diplomama.

“Država preko Ministarstva prosvete treba da zaposli ljude, kojima će isplaćivati 80 odsto zarade, a lokalna samouprava 20 odsto. Lokalna samouprava ne može da angažuje radnike bez dozvole države, tako da se već godinu dana živi u nekom začaranom krugu. Baš me zanima šta će predsednik države Tomislav Nikolić, koji je trenutno u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, reći šta je sa objektima čiju su oni izgradnju finansirali”, rekao je Murić.
On je dodao da se država hvali malim deficitom i time da je uštedela 100 milijardi dinara, a sa druge strane nema za desetak radnih mesta u Novom Pazaru.

Izgradnju ovog obdaništa, kao i škole na Dojeviću, finansirali su Ujedinjeni Arapski Emirati, a na osnovu dogovora državnog vrha Srbije i ove zemlje, ono je dobilo ime po njihovoj prestonici i jednom od najvećih gradova Abu Dabiju.

Obdanište je površine 780 kvadratnih metara, a treba da primi mališane iz Dojevića, Selakovca, Rajčinovića i ostalih okolnih naselja.

izvor. Radio sto plus – beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO