Naslovna Sport Fudbal Murić odlučio da igra za Kosovo

Murić odlučio da igra za Kosovo

Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemjesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo”, kazao je njegov otac Samir MurićArijanet Murić, mladi golman Mančester sitija, koji je odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, braniće za nacionalni tim Kosova, potvrdio je Fudbalski savez Kosova.
Kako je navedeno na zvaničnom sajtu, “neprekidni pokušaji Fadilja Vokrija, pokojnog predsjednika saveza, i njegovog nasljednika Agima Ademija, kao i menadžera Bajrama Šalje da u reprezentaciju dovedu talentovanog fudbalera, konačno su krunisani”.”Veoma sam zadovoljan što je, nakon višemjesečnih razgovora, moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo”, kazao je njegov otac Samir Murić.Arijanet Murić je bio član mlade selekcije Crne Gore… Odigrao je tri utakmice, a na posljednjoj, protiv Slovenije, dobio je direktni crveni karton, jer je glavom udario protivničkog igrača.”Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mjesto u A selekciji, tako da smo napravili pravi izbor. Mislim da Kosovo ima svijetlu budućnost i da će Arijanet biti dio budućih uspjeha”, kazao je Samir Murić.
Murić (19) je nedavno postao drugi golman engleskog šampiona, koji ga je vratio sa pozajmice iz NAC Brede, zbog povrede Klaudija Brava.Arijanet Murič je rođen u Švajcarskoj, ima i državljanstvo te zemlje, a porijeklom je iz Rožaja.Prošao je mlađe selekcije Ciriha i Grashopersa, prije nego što je 2016. godine stigao u Mančester siti.Pep Gvardiola je prije dva dana rekao da ima “nevjerovatan potencijal”, a bio je na klupi Sitija u subotu, na meču sa Vulverhemptonom.

Exit mobile version