Murić o Plavim šlemovima: Radne umesto vojnih uniformi

„Pokušaj da se dodje do glasova, na način da se birači zastrašuju, da se zastrašuju država i investitori, zaista je poguban po naše gradjane i po Sandžak” rekao je Fevzija Murić, predsednik Stranke za Sandžak, pred okupljenim novinarima.Ovo je bila reakcija na poziv od strane Sulejmana Ugljanina, predsednika SDA, upućen Savetu bezbednosti UN, da dovedu mirovnu misiju u Sandžak. 

Gradjane je podsetio da je koalicija koja je trenutno na vlasti dokazala delima da je treba podržati i na predstojećim lokalnim izborima, ali da u čitavoj Srbiji treba zaokružiti broj 1, jer je to lista na kojoj je takodje Rasim Ljajić. Predsednik SZS-a naveo je i da će ista koalicija nastaviti sa započetim projektima, kako na infrastrukturnom, tako i na svim drugim poljima.
Zahvaljujući koaliciji koja je na vlasti, ova predizborna kampanja je jako mirna i tolerantna, pa su poruke od strane opozicije, koja pokušava da izazove destabilizaciju,izazvane strahom od kraha 24.aprila. Ponovni pokušaj od strane Ugljanina i Zukorlića, da pozovu mirovnu misiju, zbog mogućeg rata, je izuzetno loša poruka za svet i potencijalne investitore.
„Niko neće uložiti u područje koje smatra kriznim „, rekao je Murić, i dodao : „Na ovaj način oni direktno štete svim gradjanima Sandžaka.”
Umesto vojnih snaga, Sandžaku trebaju investitori, prosvetni radnici, lekari i svi ljudi sa konstruktivnim idejama, koji će ovaj region da izgradjuju i unapredjuju.Murić je pozvao sve gradjane da na izborima zaokruže broj 1, koaliciju koja je mnogo postigla predhodnih osam godina,koliko su na vlasti, koja će nastaviti sa zapoćetim i u narednom mandatu. Pozvao je i sve gradjane na nivou Srbije, da takodje, zaokruže broj 1, listu na kojoj visoku poziciju zauzima Rasim Ljajić, čivek koji je postavio čvrste temelje modernog , uredjenog Sandžaka.
„Nama ne trebaju nikakve vojne uniforme, ni domaće , ni strane. Ovom narodu potrebne su radne uniforme”, zaključio je Murić.

Izvor. rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO