Naslovna Vijesti Murić – direktnim Javnim preduzećima redovno izmirujemo plate, zakašnjenja su od pre

Murić – direktnim Javnim preduzećima redovno izmirujemo plate, zakašnjenja su od pre

Plate zaposlenima u tri javna preduzeća koja su direktni budžetski korisnici kasne za tri poslednja meseca, dok indirektnim korisnicima šest, odnosno tri meseca.

fetko
Zaposleni u Zavodu za urbanizam, Direkciji za izgradnju i JPI Novi Pazar poslednju platu primilli su za jun, kao i u Čistići, dok su u Vodovodu i Toplani u toku isplate martovskih plata.

Međutim, pomoćnik gradonačelnika Fevzija Murić pojašnjava za radio Sto plus da radnici ovih preduzeća svakog meseca primaju plate.

“To što im plata kasni nekoliko meseci ne znači da oni ništa ne primaju, jer se plate isplaćuju mesečno, a druga je stvar za koji se mesec ona isplaćuje. Kašnjenje od nekoliko meseci postoji, zbog zastoja u dinamici isplate još od pre nekoliko godina”, rekao je Murić našem radiju.

On je istakao da plate kasne zato što u gradskom budžetu nema dovoljno novca.

“Razne vladine mere su samo ove godine ispraznile gradski budžet za preko 100 miliona dinara. Novac od raznih taksi, na koji smo računali prilokom projekcije budžeta za ovu godinu, nam je nedostupan jer je Vlada Srbije raznim odlukama ukinula ili preusmerila te takse”, kaže Murić.

On je dodao da u praktičnom smislu grad mora da pomaže i indirektne korisnike budžeta, jer bi bez njihove pomoći ta javna preduzeća bankrotirala.

Murić je istakao da se problemi unutar ovih preduzeća ne rešavaju štrajkovima i blokadama saobraćajnica, već radom i čuvanjem opreme i mehanizacije.

On je apelovao na zaposlene u ovim firmama da čuvaju radna mesta, jer je teško vreme i sve veća kriza na pomolu.

Exit mobile version