Muratović režirao napad na sebe, pa posle psovao i vređao

Od strane opozicionih odbornika u lokalnom parlamentu Novog Pazara tokom skupštinskih zasedanja vrlo često dolazi do nepoštovanja i vređanja odbornika iz vladajuće koalicije. Žene, koje su zastupljene u Skupštini se ne osećaju bezbedno, a dolazilo je do ugrožavanja sigurnosti i novinara, koji su pratili rad sednice. Prvu ovogodišnju sednicu, koja je održana juče, svojim nedoličnim ponašanjem prekinuo je odbornik Stranke pravde I pomirenja Admir Muratović.

Dok se raspravljalo o investicionim planovima, ali i aktivnostima koji imaju za cilj bolji život građana Novog Pazara, odbornici opozicije remetili su red na sednici Skupštine, a zbog pretnji odbornika Stranke pravde i pomirenja Admira Muratovića, koje je uputio dr Muameru Bačevcu sednica je u jednom trenutku bila prekinuta. Stekao se utisak da odbornike Zukorlićeve stranke ne zanimaju problemi građana, već su višesatno zasedanje iskoristili za promociju stranke, svog lidera Muamera Zukorlića, ali i na nedoličan način vređali odbornike vladajuće koalicije. U toku izlaganja načelnika gradske uprave Almira Lekovića, odbornik Admir Muratović dobacivao je dr Muameru Bačevcu, bez bilo kakve prethodne provokacije. Osećajući se ugroženim ili potrebu da skrene pažnju na sebe, Muratović je kako se vidi na snimku, a svedoče prisutni, pozvao obezbeđenje Muamera Zukorlića da ga zaštiti, iako su odbornici, koji su bili u skupštinskoj sali videli da ga niko nije ni napao.

Predsednica Skupštine prekinula je sednicu, ali Muratović se nije smirio već je uputio psovke i pretnje dr Muameru Bačevcu, koji je bio zatečen nedoličnim ponašanjem odbornika Admira Muratovića.

Odbornica liste “Za evropski Novi Pazar” Senada Leković kaže da je nedolično ponašanje dugogodišnja praksa u istupanju pojedinih odbornika opozicije.

“Svi oni koji sarađuju sa Muamerom Bačevcem u republičkom, ali i lokalnom parlamentu, znaju kako on postupa u svom radu. Uvek je spreman za saradnju, komunikaciju, kompromis, spreman da se na jedan miran način rešavaju problemi. Nakon skupštinskog zasedanja stav Bačevca i svih nas je da se nastavi sa iniciranjem na saradnji na nivou, koji je dostojan pre svega zrelih ljudi, ali koji odražava još viši intelektualni nivo za koji se navodno zalažu i pojedina gospoda iz opozicije, a sasvim drugačije rade kada se nalaze u skupštinskim klupama, pa se pitamo da li je to dostojno ponašanje verski obrazovnih ljudi. Sigurna sam u to da moramo dati sve od sebe da se pokušaji instruisanja, manipulacije, montiranja problema i izazivanje sukoba zaustave. Da to prestane biti praksa u lokalnom parlamentu Novog Pazara, tek tada ćemo postići jedan viši nivo saradnje i slušanja konstruktivnih predloga, sadržajnih, rešavanja problema građana za šta smo i deligirani”, rekla je Lekovićeva.

I sednica pre ove bila je prekinuta zbog nedoličnog ponašanja odbornika opozicije, samo tada je to učiinio Jahja Fehratović, koji je odbio da se udalji od predsednice Skupštine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO