Naslovna Vijesti Politika Muratović: Prioritet će biti jedinstvo Islamske zajednice

Muratović: Prioritet će biti jedinstvo Islamske zajednice

muratovic:-prioritet-ce-biti-jedinstvo-islamske-zajednice

Politika Vesti  Muratović: Prioritet će biti jedinstvo Islamske zajednice 13/11/2022142 Views Nosilac liste ”Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Admir Muratović, koji je u pratnji članova svoje porodice glasao u Osnovnoj Školi ”Stefan Nemanja”, izjavio je nakon glasanja da će, ukoliko ta lista dobije mandat, prioritet biti jedinstvo Islamske zajednice. Izrazio je očekivanje da će BNV u punom kapacitetu sarađivati sa državom u rešavanju svih pitanja koja se tiču ostvarivanja prava Bošnjaka.

Svim učesnicima izbornog postupka i svim Bošnjacima Muratović je čestitao uspešnu i, kako je naglasio, relativno mirnu kampanju.

”Očekujem da konačno Bošnjačko nacionalno vijeće, koje je bilo na ivici legitimiteta, a samim tim i legaliteta, da dobije ovim izborima puni legitimitet. Očekujem savez svih ljudi, svih Bošnjaka koji žele da BNV bude Bošnjačko nacionalno vijeće, da bude savez stručnih ljudi iz četiri oblasti koje BNV tretira i očekujem naravno takvo Bošnjačko nacionalno vijeće koje će u punom kapacitetu sarađivati sa našom državom na polju rešavanja svih pitanja, koja se tiču i bošnjačkog naroda i naše države uopšte”, rekao je Muratović.

Na pitanje šta će listi ”Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” biti prioritet, Muratvić je odgovorio: ”Prioritet će nam biti jedinstvo Islamske zajednice, minimum jedinstva bošnjačkog naroda kao preduslov da možemo biti ravnopravni pregovarači u dijalogu sa državom”.

Podeli

Exit mobile version