Naslovna Featured Istaknuto Muratović: Mladi fudbaleri prioritet Jošanice

Muratović: Mladi fudbaleri prioritet Jošanice

muratovic:-mladi-fudbaleri-prioritet-josanice

Fudbaleri Jošanice predvođeni novim trenerom Elvirom Muratovićem gostovanjem u Gruži predstojećeg vikenda počinju takmičenje u Šumadijsko-raškoj zoni.

“Najbitnije je da smo se skupili i da smo dobro radili u prethodnom periodu. Nemamo imperativ, osim da afirmišemo mlade igrače poput Mirze Šaćirovića, Harisa Terzića, Džejlana Rašljanina, Veljka Sretenovića ili Emina Plojovića”, rekao je Muratović.

Čak osam ekipa moralo je da se na kraju prošle sezone iz Srpske lige Zapad preseli u niži rang, a takvu sudbinu nije uspela da izbegne ni Jošanica.

“Šteta što se to dogodilo, ali ispalo je praktično pola lige. Inače, sa nama su i dalje Sadin Smajović, Dženan Plojović, Semir Sadović, Ermin Ibrahimović, Dženan Gicić i još neki igrači. Oni sigurno imaju kvalitet, koji je mnogo iznad ovog ranga”, naveo je Muratović.

Doskorašnji član stručnog štaba superligaša Novog Pazara ocenio je da bi najveći rivali Jošanici u borbi za visok plasman trebalo da budu Tutin, kragujevačka Šumadija 1903 i Karđorđe iz Ribnice.

“Tu su još Mokra Gora iz Zubinog Potoka i raščanski Bane 1931, kao dojučerašnji srpskoligaši. Naravno, ako nam se ukaže prilika da se borimo za povratak među srpskoligaše, oberučke ćemo je iskoristiti. Ali, o tom potom”, dodao je Muratović.

Gruža i Jošanica igraju meč prvog kola Šumadijsko-raške zone, koji je zakazan za subotu od 17 časova.

M. Minić

Exit mobile version