BEOGRAD – Pakleni plan.
Predsednik srpske vlade i lider SNS Aleksandar Vučić našao se nedavno na do sada nezapamćenom udaru, koji su sproveli neki od visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova, a koji je umalo doveo do njegove ostavke na mesto premijera! 

Kako nezvanično saznaje Kurir, Vučića su pokušali da ucene lažnom informacijom da je njegov šesnaestogodišnji sin Danilo pretukao golmana Vladimira Stojkovića na beogradskom splavu „River“, zbog čega je premijer burno reagovao i bio spreman da se posle obraćanja na TV Pink povuče s funkcije predsednika Vlade Srbije!

Izbegnut skandal

Nezvanično, jedan od policijskih načelnika je u subotu 10. maja, u ranim jutarnjim satima, obavestio Aleksandra Vučića da je na tom splavu došlo do incidenta u kojem je učestvovao njegov maloletni sin.

– Premijeru je javljeno da se njegov sin Danilo žestoko posvađao s golmanom Stojkovićem i da je fizički nasrnuo na njega. Takođe je rečeno da je jedan od očevidaca bio policajac i da je o incidentu napravljena službena beleška. Vučića je to veoma potreslo, zbog čega je rešio da se povuče s funkcije premijera, a svoju odluku je podelio i s najbližim saradnicima, uz plan da ostavku pročita na TV Pink u nedelju uveče, 11. maja – rekao je izvor za Kurir.

Priznanje vinovnika

Kako saznajemo, šokantna prevara je otkrivena kad su Vučićevi prijatelji nabavili snimke sigurnosnih kamera sa splava „River“, za koje su iz policije, navodno, tvrdili da ne postoje jer su kamere van funkcije!

– Na snimcima se nedvosmisleno videlo da Vučićev sin Danilo nema veze sa incidentom, već da je Vladimira Stojkovića pretukao drugi muškarac, izvesni D. K., koji je kasnije priznao da se potukao s fudbalerom. Na osnovu tih snimaka sa četiri kamere utvrđena je prava istina i u poslednji čas izbegnut skandal ogromnih razmera. Premijer je potom pozvao čelnike MUP i zatražio kompletan i detaljan izveštaj o svemu što se dogodilo – tvrdi izvor za Kurir i dodaje:

– Premijer je insistirao da vidi policajca koji je navodno bio svedok spornog incidenta na splavu. Posle pokušaja zataškavanja celog slučaja on je konačno doveden kod Vučića i pred njim je priznao da Danila nikad nije video niti je dao izjavu koja je ušla u službenu belešku s mesta događaja – ispričao je naš sagovornik.

Sumnja se da je ceo događaj iskonstruisan kako bi se premijer Aleksandar Vučić degradirao i da bi se držao u šaci i ucenjivao, zbog čega će u narednom periodu doći do ozbiljnih „češljanja“ i promena unutar policije, naročito u vrhu MUP.

Na čistac
VUČIĆ PODNEO PRIJAVE

Kako saznajemo, Aleksandar Vučić je zbog incidenta u kojem, kako se ispostavilo, nije učestvovao njegov sin Danilo (16) podneo krivične prijave protiv N. N. lica iz vrha policije.
– Prijave su podnete zbog lažnog prijavljivanja, a premijer će insistirati da se kompletna istraga ovog slučaja sprovede do kraja i u skladu sa zakonom – rekao je naš izvor.

(Informer)