MUP i Srbijavode preventivno uoči najave RHMZ o obilnim padavinama

BEOGRAD – Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i Javnog vodovodnog preduzeća “Srbijavode” sastali su se danas da bi dogovorili preduzimanje pravovremenih preventivnih mera i podigli nivo zaštite na najviši nivo, a nakon najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda o obilnim padavinama koje će od sutra zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije.

RHMZ je najavio da se zbog obilnih padavina od 18. do 21. januara očekuje porast vodostaja na Limu kod Prijepolja i na Ibru kod Raške.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, na čelu sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova i načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i direktorom JVP Srbijavode Goranom Puzovićem, u narednim danima pratiće razvoj situacije na područjima gde su evidentirana kritična mesta i područjima gde su u toku sanacioni radovi i u kontaktu su sa štabovima lokalnih samouprava.

Po potrebi će biti angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se sprečile poplave i zaštitili stanovništvo i njihova imovina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO