Naslovna HRONIKA MUP: Hapšenje zbog prevare

MUP: Hapšenje zbog prevare

mup:-hapsenje-zbog-prevare

MUP BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su N. P. (1990), člana jedne zemljoradničke zadruge iz Nove Crvenke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, saopštio je MUP.

Sumnja se da je on doveo u zabludu odgovorna lica tri privredna društva, kojima se predstavljao kao zakonski zastupnik zemljoradničke zadruge, a potom od njih kupovao repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju neovlašćeno koristeći pečat zadruge, bez namere da robu plati i bez znanja stvarnih zakonskih zastupnika te zadruge.

Kako se sumnja, N. P. je zatim preprodavao kupljenu robu i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od 31.604.706 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version