Mumija: Dragoljub Zindović iz Prijepolja najneaktivniji poslanik!

Prijepolje – Beograd – Dragoljub Zindović bivši predsednik opštine Prijepolje a sadašnji poslanik u Skupštini Srbije najneaktivniji je poslanik u Parlementu. On se nije ni jednom javio da govori, nije se javio ni da obrazloži tri amandmana za koja je bio predlagač.

Svoju poslaničku platu od 115.000 dinara mesečno Zindović je zaradio tako što je 177 puta bio prisutan u republičkom parlamentu prilikom glasanja.

Nešto aktivnije od njega bile su njegove stranačke i koalicione kolege Mujo Muković, Nikola Jolović, Muamer Bačevac i Milanka Jevtović.

Muković, predsednik Bošnjačke narodne stranke (BNS), koalicionog partnera naprednjaka, četiri se puta javio za reč, podneo tri amandmana i glasao 192 puta.

Za godinu dana, Jolović (SNS) je imao devet obraćanja, 162 puta je bio prisutan tokom glasanja i predložio je tri amandmana, dok je Bačevac iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) govorio 21 put i glasao 179 puta.

Zanimljivo je da je Bačevac do sada podneo devet amandmana, a iako je deo vladajuće većine, niti jedan nije usvojen.

Najaktivnija od poslanika vlasti bila je Milanka Jevtović (SNS) koja se plenumu obratila 44 puta, podnela četiri amandmana i sa 193 prisustva bila najredovnija kada je Skupština donosila odluke.

Ništa “aktivniji” nisu bili ni poslanici iz ovog dela Srbije koji se nalaze u opoziciji.

Tako je Aida Ćorović, članica poslaničkog kluba Demokratske stranke (DS), tek šest puta govorila, podnela 19 amandmana koji su odbačeni i 16 puta glasala.

Neažurni prilikom glasanja bili su i poslanici iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, pa je tako lider ove stranke Sulejman Ugljanin tek dva puta bio u Skupštini kada se glasalo, Enis Imamović 12, a Sabina Dazdarević 38 puta.

U godinu dana rada Parlamenta, Ugljanin je održao 19 govora i predložio 65 amandmana, dok je Dazdarevićeva 20 puta bila za govornicom i podnela 58 amandmana.

Najduže za skupštinskom govornicom od poslanika iz Sandžaka bio je Enis Imamović koji je imao 48 obraćanja, a sa 66 predloženih amandmana bio je najaktivniji na tom polju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO