Muljator – Dragan Terzić plaćao hotel dok je bio na godišnjem odmoru (foto)

Novi Pazar – Rukovodstvo MUP-a prilikom istraga o radu i odgovornosti načelnika u Srbiji došlo je do podatka da su se budžetska sredstva trošila uzaludno poše današnji dnevni list Blic.

1 sda 2 3
Dragan Terzić, pomoćnik direktora policije, upućen je od 18. januara 2008. na mesto načelnika Policijske uprave Novi Pazar.

Direkcija policije mu za ovo radno mesto plaća naknade za upućivanje u drugi grad, u koje, između ostalog, spada i smeštaj u hotelu i korišćenje restorana.

U sklopu provera isplate dnevnica, putnih troškova, utvrđena je nepravilnost i neracionalno trošenje budžetskog novca.

Naime, novopazarska policija je Terziću plaćala smeštaj u hotelu “Atlas” i u vreme dok je on bio na odmoru. Primera radi, Terzić je na godišnjem odmoru 2012. bio od 19. avgusta do 5. septembra.

(+)
Nastavljaju se provere

Provere o nenamenskom trošenju novca u MUP-u se nastavljaju, a pod lupom istrage prvo će biti šest policijskih uprava čiji će načelnici biti smenjeni u narednim nedeljama.
Uprkos tome, prema hotelskom računu u koji je “Blic” imao uvid, policija je platila Terziću smeštaj od 21. avgusta do 21. septembra. Prema fiskalnom računu izdatom 1. oktobra, 31 noćenje Terzića u sobi broj 208 koštalo je ukupno 77.500 dinara. Od toga, jednokrevetna soba koštala je 2.349 dinara dnevno, prijava je koštala dinar i boravišna taksa 50. Restoran je dnevno koštao 100 dinara. Uredno je fakturisano da je Dragan Terzić u hotelu proveo 31 dan, iako je u tom periodu na odmoru proveo 18 dana.

– Ovo je samo jedan od primera neracionalnog trošenja novca. Čini se da nije u pitanju velika svota novca, ali ako se uzme u obzir da je Terzić na ovoj funkciji već šest godina i da je još stotine policijskih službenika upućeno na rad u drugi grad, dolazi se do pozamašnih suma. U vreme štednje, kada je svaki dinar za policiju bitan, nedopustivo je da ovakve propuste ima načelnik jedne policijske uprave, koji je u isto vreme i pomoćnik direktora policije – kaže izvor “Blica”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO