Naslovna Sandžak Mujović: BDZS je minorna u Sandžaku

Mujović: BDZS je minorna u Sandžaku

Sjenica – Član Izvršnog odbora SDA Sandžaka i predsednik opštine Sjenice Hazbo Mujović je u regionalnom Dnevniku zapadne Srbije, između ostalog pričao i o potpisanom sporazumu SDA Sandžaka sa SDP- om, ali i o razlozima nemogućnosti saradnje sa BDZ Sandžaka Muamera Zukorlića.

On je takođe naglasio da je za stabilan razvoj regiona potrebna saradnja dve političke partije koje okupljaju najveći broj birača kao i građana koji imaju zajedničke ideje.

“Tu nema BDZ-a iz razloga što oni nemaju kadrovske kapacitete, a to što su u Vladi RS ne znači da znaju da rukovode određenim projektima”, rekao je Mujović.

On je dodao da za Sandžak nije bilo značajno što je BDZ u Vladi, niti su imali neki boljitak.

„Politika BDZ je u stagnaciji kao i njihov broj glasača. Strah od ove partije nemamo jer je ona minorna u Sandžaku“, kazao je Mujović.

On navodi da su članovi BDZ povezani oko Islamske zajednice a da se njihova politika zasniva n retorici Muamera Zukorlića koji je čas verski vođa, čas političar.

Inače, Mujović je istakao da potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu između SDA Sandžaka i SDP neće uticati na vlast u Sjenici, jer tu već postoji politička stabilnost. Sa SDP mi ćemo imati 28 odbornika , a potrebno je 20.

U opštini Sjenica trenutno je na vlasti koalicija SDA – SPS, dok su u opoziciji SDP, SNS i BDZ.

Glas zapadne Srbije

Exit mobile version