Naslovna Featured Istaknuto Muhalebi kadaif novopazarskog kuvara Marka Kožovića pobednik takmičenja u Vrnjačkoj banji

Muhalebi kadaif novopazarskog kuvara Marka Kožovića pobednik takmičenja u Vrnjačkoj banji

muhalebi-kadaif-novopazarskog-kuvara-marka-kozovica-pobednik-takmicenja-u-vrnjackoj-banji

Novopazarski kuvar Marko Kožović osvojio je prvo mesto na prestižnom takmičenju u organizaciji Udruženja ugostitelja i turističkih radnika Srbije u Vrnjačkoj banji. On je u kategoriji restoranski dezert -uživo spremanje oduševio žiri sa muhalebi kadaifom koji mu je doneo ubedljivo prvo mesto.

Šef kuhinje novopazarskog restorana Pazarska priča Marko Kožović imao je malo vremena da smisli čime će da se predstavi na takmičenju u Vrnjačkoj banji. Odlučio je da spremi muhalebi kadaif i nije pogrešio.

Ova poslastica je poslednjih godina veoma popularna u novopazarskom kraju, a Kožović joj je dodao i malo egzotike što je žiri sa oduševljenjem prihvatio.

“Moram da kažem da sam se kasno prijavio, bukvalno dan pred takmičenje, i nisam imao mnogo vremena da smišljam šta ću da spremam najviše zbog toga što sam znao da ima sat vremena da spremim poslasticu za žiri. Odlučio sam da to bude muhalebi kadaif i pogodio sam. Žiri je bio oduševljen. Tražili su mi čak i recept i svi su želeli da me upoznaju. Srećan sam zbog nagrade, i zbog sebe ali zbog restorana” – kaže Kožović.

Kožović smatra da su i Novom Pazaru neophodna slična takmičenja kako bi se i nivo kuvarskih umeća konstantno uvećavao. On je pohvalio nedavnu obuku za kuvare u organizaciji Turističke organizacije Novi Pazar tokom koje je mnogo naučio.

K.Radović

Podeli

Exit mobile version