Momirović: Uskoro brže do Sarajeva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je gradilište mosta preko reke Save, gde se odvijaju radovi u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo. Reč je o deonici Sremska Rača-Kuzmin.

Tomislav Momirović  sa svojim saradnicima, među kojima je bio i državni sekretar Enes Buhić, se, najpre, sastao sa predstavnicima turske kompanije “Tašjapi”, koja je izvođač radova i s kojima je razgovarao o dinamici posla.

– Nalazimo se na budućem auto-putu Beograd-Sarajevo i mi danas kad putujemo od Beograda do Sarajeva moramo da računamo na pet i po sati vožnje. Sa naše strane, da bismo maksimalno ubrzali radove, preuzeli smo na sebe da izgradimo kompletan most na Savi dužine 1.320 metara, a cela naša deonica na strani Republike Srbije ima 18 kilometara. Кao što je rekao gospodin iz nadzora ovo je školski primer kako se rade mostovi – rekao je Momirović

Vlasnik turske kompanije Emrulah Turanli rekao je da su oni tu “na zadovoljstvo građana Srbije i BiH” i da će napraviti ono što je zamišljeno.

“Zahvalan sam Srbiji i predsedniku, kao i vašem ministru i njegovom timu od kog imamo veliku pomoć”, rekao je Turanli.

U toku su, inače, radovi na izgradnji donjeg i gornjeg stroja mosta, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Ukupna dužina novog mosta je 1.310 metara, a najduži raspon je 150 metara. Ukupna širina biće 31 metar.

Momirović je zamolio građane za strpljenje zbog radova i narušavanja lokalnih puteva, uz obećanje da sve biti sanirano. Ocenio je da radovi odlično napreduju.

Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni, dok je drugi u fazi izrade. Na mostu će biti postavljen zatvoren sistem odvodnjavanja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže.

U okviru projekta planirana je izgradnja auto-puta dužine 18 kilometara od Kuzmina do Sremske Rače, a radovi će početi u narednim nedeljama, kada izvođač pripremi potpunu dokumentaciju.

Trenutno je angažovano 550 radnika, a vrednost kompletnog posla je 250 miliona evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO