Naslovna Featured Istaknuto Momirović u Ankari: “Turska je naš važan partner”

Momirović u Ankari: “Turska je naš važan partner”

momirovic-u-ankari:-“turska-je-nas-vazan-partner”

Delegacija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u kojoj su ministar Tomislav Momirović kao i državni sekretar Enes Buhić danas borave u Ankari.

Sa ministrom saobraćaja Adilom Karaismailogluom održali su sastanak na kome je bilo reči o trenutnim i budućim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

“Turska je naš važan partner. U Srbiji danas posluje preko 800 kompanija iz ove zemlje. Bilateralni odnosi Srbije i Turske su na najvišem nivou u istoriji dve države. Na osnovama sporazuma i prijateljskog odnosa dva predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Taipa Erdogana nastavjamo da održavamo snažne odnose Srbije i Turske. Sa turskim partnerima radimo na nekim od najvećih projekata u putnoj infrastrukturi Srbije. U okviru budućeg auto-puta Beograd -Sarajevo koji će spojiti region, radimo na deonici Kuzmin-sremska Rača, a zajedno ćemo raditi i deonicu Požega – Kotroman.” kazao je ministar Momirović.

Sjenica će takođe biti povezana na autoput Požega – Boljare, čime će biti zaokružen proces, a ovom kraju biti omogućen pristup autoputu.

Delegacija je posetila i Mauzolej u Antikabiru gde su odali počast Kemal-paši Ataturku – osnivaču moderne

turske države i velikom prijatelju Srbije.

Senada Kalić

Exit mobile version