Naslovna Featured Istaknuto Momirović i Buhić obišli radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin...

Momirović i Buhić obišli radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin , najavio nove projekte

momirovic-i-buhic-obisli-radove-na-rekonstrukciji-puta-novi-pazar-–-tutin-,-najavio-nove-projekte

Put Novi Pazar-Tutin, strateški je važan  za ovaj kraj, ocenio je, danas, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska trase ove saobraćajnice, koja se intezivno gradi. Momirović je najavio i niz značajnih infrastrukturnih  projekata za Novi Pazar, Tutin I Sjenicu. Ovom prilikom najavljeno je da će uskoro početi radovi na nastavku zaobilaznice oko Novog Pazara, ali i rekonstrukcija puta prema Raški.

Ovaj region  je veliko gradilište. Rade se državne saobraćajnice, ali I lokalni I seoski putevi. Rekonstrukcija puta Novi Pazar –Tutin je veoma važna za razvoj ovog kraja.

Čelnici Novog Pazara i Tutina Nihat Biševac i Salih Hot kažu da će se rekonstrukcijom ovog puta, ali I realizacijom narednih projekata infrastruktura ovog regiona u velikoj meri poboljšati.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović boravio je danas u Novom Pazaru. On je obišao i radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar- Tutin, koji se intezivno gradi I koji je od velikog značaja . Momirović je najavio niz značajnih infrastrukturnih projekata za ovaj region.

“Mi ovaj put radimo zbog građana Novog Pazara I Tutine, ne želimo nikako repove kada ove mašine sutra odu odavde. Želim da se zahvalim Hotu I Biševcu , mislim da zajedno radimo jako veliki posao ne kada pričamo samo o ovom putu, koji nije rekonstruisan 40 godina, ovo zaista pre svega zaslužuje tutin, ali I Novi Pazar, kao jedan ozbiljan centar. Pokrećemo nove investicije. Želimo da rekonstruišemo put od Raške ka Novom Pazaru. Želimo lokalne puteve dodatno da rekonstruišemo I za njih izdvojimo dodatni novac. Ovoo su pogranične opštine, moramo da ih spojimo kvalitetnije I sa Crnom Gorom. Sledeće godine planiramo I da ulažemo u velike ekološke projekte i u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Kada pričamo o infrastrukturi, svi građani ovih mesta mogu da se uvere da dolazi neko novo vreme I da će potpuna perspektiva iz ugla saobraćaja izgledati potpuno drugačije”, rekao je Momirović dodajući da će ovaj put biti jedan od najboljih magistralnih puteva u Srbiji.

Kako je i ranije najavljeno, izvođači radova, predstavnici firme “Tasyapi”  očekuju da će radovi na rekonstrukciji ovog puta biti završeni i pre juna sledeće godine kada je bio rok za završetak ovog važnog projekta za građane Novog Pazara I Tutina. Podsećamo, projekat rekonstrukcije puta od Novog Pazara do Tutina u dužini od oko 23 kilometra vredan je 24 miliona evra. Sredstva su obezbeđena kreditom Republike Turske. Dogovor oko ovog važnog projekta postigli su predsednici Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i Srbije Aleksandar Vučić.

Ugovor između Vlade Srbije i turske kompanije “Tasyapi” potpisan je 29. oktobra 2018. godine.

Podeli

Exit mobile version