Mojsilović: Vojska Srbije se priprema za pomoć Novom Pazaru i Raški

BEOGRAD – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je da su dobili naređenje Vrhovnog komandanta da sve efektive Vojske koje se nalaze u garnizonom mestu Novi Pazar i Raška, budu stavljene u funkciju podrške civilnim vlastima zbog zaštite od elementarnih nepogoda.

“U toku su proces planiranja, upotrebe i angažovanja efektiva, prevashodno inženjerijskih jedinica koje se nalaze ovde, uključujući i kompletno ljudstvo u navedena dva garnizona mesta”, rekao je Mojsilović, prenosi RTS.

Istakao je da su uspostavili kontakt sa lokalnim vlastima, sa gradonačelnikom Novog Pazara i predsednikom opštine Tutin.

“Očekujem čak i porast nivoa vodostaja i na reci Ibar, sve do Kraljeva”, dodao je Mojsilović.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, saopštila je pres služba predsednika.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO