Naslovna Sandžak Nova Varoš Mohamed al Daradži poziva naše firme da učestvuju u obnovi i izgradnju...

Mohamed al Daradži poziva naše firme da učestvuju u obnovi i izgradnju Iraka

Ministar trgovine Rasim Ljajić i ministar građevinarstva Iraka Mohamed al Daradži razgovarali su danas o povećanju učešća preduzeća iz Srbije u infrastrukturnim projektima u Iraku.

irak

 

Ministar građevinarstva i stanovanja Iraka Mohamed al Daradži izjavio je danas da su građevinske firme iz Srbije dobrodošle u obnovi i izgradnji Iraka.

Al Daradži je dodao da je tokom posete Beogradu nadležnim institucijama i potencijalnim partnerima predao dokumentaciju za učešće na tenderima, koji su raspisani za infrastrukturne projekte u toj zemlji.

– Vlada Iraka je spremna za realizaciju ideje o formiranju mešovitih srpsko-iračkih preduzećakoja bi, kroz olakšane procedure, dolazila do poslova na tržištu te države – izjavio je Daradži na sastanku s potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem u Beogradu.

Ljajić i Daradži danas su u Beogradu razgovarali o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje, i o povećanju učešća preduzeća iz Srbije u infrastrukturnim projektima u Iraku, saopšteno je nakon sastanka.

Daradži je pokazao spremnost za svaku vrstu pomoći firmama iz Srbije koje nameravaju da posluju u Iraku, uz otklanjanje administrativnih barijera i olakšavanje procesa registracije.

(Telegraf.rs / Beta)

Exit mobile version