MODERNO I UREĐENO NASELJE! Park u Lugu okuplja veliki broj mladih! Igraonice, fontane, park, Džamija, zelenilo…

Novi Pazar – Park „Zelenak“ u naselju Lug okuplja veliki broj mališana, koji žive u tom naselju, ali i okolini. Rasveta, sportski tereni, zelene površine ukrašene cvećem i igrališta zamenili su nekadašnju deponiju ovog dela grada a urađen je uz pomoć sadašnjeg gradonačelnika Biševca uz zalaganje meštana.

Almina Džanković svake večeri dolazi sa svojim roditeljima u park Zelenak da se druži sa decom iz komšiluka. Kako kaže, najbliže dečije igralište je daleko od njene kuće, te je ovaj prostor od velikog značaja za sve.

Almininim drugarima, je takođe od velikog značaja što je park sređen i osvetljen. Osim igrališta ovde su izgrađeni i sportski tereni što deci daje mogućnost da treniraju i žive zdravo.

Bokserski teren za trening koriste i dva kluba “Lukač kamp” i “Sandžak Warriors”.

Mejra, koja je u Nemačkoj u atletici osvojila brojne nagrade, sada na ovom terenu trenira boks i nada se da će i u Novom Pazaru biti uspešna. Njene drugarice Erna i Fatma takođe su zahvaljujući sportskom terenu u blizini njihove kuće svoj talenat pronašle u sportu.

Meštani Pribojske ulice su samoinicijativno, ali i uz pomoć lokalne vlasti Novog Pazara uredili svoj životni prostor. Na delu ulice, koji je nekada bio zapušten sada su sportski tereni, igralište za decu, kao i zelene površine ukrašene cvećem.

Podsećamo ova ulica je najpre asfaltirana i infrastrukturno uređena. Na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca najpre je sagrađen jedan mini sportski teren, a onda je priča krenula dalje. Ovo naselje je danas ekološka oaza i omiljeno mesto svih meštana u okolini. Osim nadležnih službi, ovaj prostor brižljivo održavaju i meštani, ne žaleći truda, jer kako kažu, poruka o njihovom okruženju je poruka o njima samima i odnosu prema životnoj okolini.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO