Naslovna Sandžak Novi Pazar Modernizacija zasjedanja Skupštine Novog Pazara

Modernizacija zasjedanja Skupštine Novog Pazara

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara imaće krajem mjeseca dvodnevnu obuku za elektronsku skupštinu, kojom će biti povećana transparentnost i olakšan njihov rad, a biće smanjeni i troškovi koji nastaju štampanjem materijala za sjednice.

Predsjednica skupštine Ifeta Radončić definisala je sa šefovima odborničkih grupa raspored i sadržaj ove obuke, koju će 27. i 28. avgusta realizovati zaposleni u Odjeljenju za informacione tehnologije, prenosi radio Sto plus.

Po završetku ove obuke svi odbornici dobiće po tablet računar, koji će biti neophodni da bi elektronska skupština funkcionisala.

Na zvaničnoj stranici grada, odbornicima i svim građanima, biće dostupan elektronski materijal za sjednice, kao i svi skupštinski akti u skladu sa Poslovnikom o radu parlamenta.

U lokalnoj samoupravi tvrde da će grad na ovaj način uštedeti preko dva milona dinara godišnje, a prestankom štampanja materijala i drastičnim smanjenjem korišćenja papira povećava se i svijest o važnosti očuvanja životne sredine.

Implementaciju projekta, čija je vrijednost 4,7 miliona dinara, finansira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije.

Izvor

Exit mobile version