Mlade generacije boksera imaju šampionski potencijal

NOVI PAZAR – Bokserski klub “Dandi” iz Nobog Pazara, uspeo je da za samo godinu dana postojanja stvori četiri državna prvaka u mlađim kategorijama. To je bio povod za prijateljsko druženje sa gradnačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Iz ugla članova Bokserskog kluba „Dandi“ koji je osnovan pre oko godinu dana, 2020. ostaće upamćena kao godina uspeha.

„Klub beleži izvanredne rezultate za kratko vreme, što potvrđuje stručan i predan pristup onih koji priču vode, pre svega direktora Nijazije Mujdragića i trenera Dževada Ibrovića.

Rezultatima, BK „Dandi“ dokazuje da je vredan podrške, Grada, Sportskog saveza Novi Pazar i svih relevantnih institucija. Pred mladim Toskićem je, po rečima stručnjaka, sjajana karijera i nema razloga da ne nagradimo trud najboljih. U ovom kraju boks ima svoju tradiciju i učinićemo sve da ovom sportu vratimo stari sjaj. Mlade generacije imaju tog šampionskog potencijala“, rekao je gradonačelnik Biševac ovim povodom.

Trener kluba, Dževad Ibrović ističe da su nakon marljivog rada rezultati bili donekle očekivani.
„Možda smo rezultatski otišli i malo dalje od očekivanog. Momci ulaze u reprezentaciju i u kadestkoj kategodžriji a Toskića, koji je već branio reprezentativne boje, očekuju mečevi u okviru prve lige. Daćemo sve od sebe da se niz uspeha nastavi“, poručio je Ibrović.

Zadovoljstvo deli i direktor kluba Nijazija Mujdragić, ističući sve veću popularnost boksa u Novom Pazaru.

„Kao klub zahvalni smo na podršci grada i gradonačelnika koji poznaje detalje ovog sporta i zna koliko nam ta podrška znači“.

Mladi Džejlan Toskić koji je u godini bokserskog sazrevanja malo koga ostavio ravnodušnim, beležeći pobede nad velikanima koji su veštinu sticali širom sveta od Kube preko Rusije, odgovorio je izazovima na pravi način. Najavio je nove rezultatske podvige.
„Imam cilj da u sledećoj godini budem još bolji, naročito na međunarodnoj sceni. Očekuju me reprezentativne pripreme u Rusiji u okviru predstojećeg Svetskog prvenstva“, rekao je Toskić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO