Naslovna Featured Istaknuto Ministarstvo: Roditelji za sada nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu...

Ministarstvo: Roditelji za sada nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu o obaveznom radu

ministarstvo:-roditelji-za-sada-nisu-u-obavezi-da-donose-u-vrtic-potvrdu-o-obaveznom-radu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je sinoć  da roditelji za sada nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu o obaveznom radu.

„Dva najvažnija pokazatelja, trenutan broj pozitivne dece, 0,017 odsto, i zaposlenih, 0,838 odsto, kao i prosečna dolaznost dece koja je u mesecu oktobru bila 68,01 odsto, ukazuju da u ovom trenutku nema potrebe za smanjenjem broja dece u vrtićima i rasterećenjem kapaciteta“, navodi se u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se podseća da su sve predškolske ustanove u obavezi da poštuju propisane normative broja dece u vaspitnoj grupi i odluke o eventualnom povećanju ili smanjenju donose u saradnji sa osnivačem, odnosno lokalnim kriznim štabom.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodalo je da svakodnevno prati epidemiološku situaciju, sagledava izazove i moguća rešenja u funkcionisanju predškolskih ustanova u ovim okolnostima.

„Sa posebnom pažnjom uzima se u obzir iskustvo predškolskih ustanova u prethodnom periodu, različiti uslovi i kapaciteti predškolskih ustanova na nivou Srbije, kao i svi prispeli predlozi, mišljenja sindikata i Kriznog štaba“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Izvor: Beta

Foto: Beoinfo (arhiva)

Exit mobile version