Ministarka Matić oduševljena energijom žena SDP stranke

NOVI PAZAR – „Sandžačka demokratska partija proizvodi najbolje kadrove, koji u velikoj meri mogu doprineti razvoju svojih lokalnih zajednica“, rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prilikom posete gradskom odboru te stranke u Novom Pazaru. U fokusu je bio sastanak sa članicama Foruma žena SDP-a, koji je bio veoma posećen.

Veliki broj članica Foruma žena Sandžačke demokratske partije prisustvovao je sastanku sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikazija Tatajanom Matić, koja je poručila da ova partija proizvodi najbolje kadrove, da su žene na pozicijama tu svojom zaslugom i kvalitetom, te da doprinose razvoju svoje lokelane zajednice.

„Ponosna sam i srećna što je ovako veliki broj žena iz naše stranke došao danas da porazgovaramo i da razmenimo naša iskustva. Ono što odvaja ovu stranku i sve naše žene , koje su članovi jeste jedan veliki kvalitet, koji Sandžačka demokratska partija poseduje. Sve žene koje se nalaze na našim listama i na rukovodećim mestima su to zaslužile, svojim radom i trudom, žrtvom i pre svega razmišljanjem o dobrobiti zajednice kojoj pripadaju. Ubeđena sam da će ove žene i u budućnosti dati veliki doprinos kako razvoju Novog Pazara, tako i ostalih gradova u okolini. Ne samo da će doprineti u političkom i ekonomskom delovanju ovog kraja, već da će i neke od njih sigurno kroz nekoliko godina biti i na mom mestu i ministarke , već i na mnogim rukovodećim pozicijama u Republici Srbiji, jer to ove žene svojim kvalitetom to zaslužuju. Ponosna sam što član ove stranke i što su ovakve žene moja podrška“, rekla je Matić.

Ispred Foruma žena SDP-a prsutnima se obratila predsednica Skupštine grada Novog Pazara dr Anela Halilović Šemsović. Ona je zahvallila ministarki Matić što svojim delovanjem afirmiše politički aktivitam žena.

„ Cilj je da se pokaže da ženska solidarnost i da se našim ženama pokaže da treba da budu što više aktivne. Bitno nam je da što više žena bude na pozicijama odlučivanja“, rekala je Halilović Šemsović, koja je na kraju pozvala sve žene u Sandžaku da se što više uključe u politički i društveni život.

Na sastanku je zaključeno da je SDP jedna od vodećih poltičkih opcija koje u najvećoj meri poštuju rodnu ravnopravnost i podstiču pripadnice lepšeg pola na političko delovanje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO