„Ukoliko broj novozaraženih naraste toliko da to bude progresivno uvećanje, onda ćemo preći na plan B. Logično je, ako najviše novozaraženih bude u jednoj regiji, da se ona prva isključi, odnosno da đaci iz te regije nastavu prate od kuće“, kaže za „Alo!“ ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar Šarčević napominje da Srbija zasad ima dobre rezultate, te da nema razloga za zatvaranje škola, i da se nada da će tako i ostati. Naglašava i da se situacija stalno prati i da će o svemu odlučivati krizni štab.

Gledaće se i to da li je buknuo neki region, jer nećete zbog, recimo, Pirota, da zatvorite Sombor ili neki drugi grad – navodi ministar.

On ističe da je već sada, ukoliko bude bilo potrebno, sve spremno za rad od kuće.

– Mi smo 15. marta, kad nismo imali snimljeno ni dva minuta materijala, u roku od dva dana podigli celokupan sistem. Sada je potpuno drugačije, imamo sve snimljeno još u toku leta i emitujemo sve od 1. septembra. Imamo sve spremno mesec dana unapred. Škole imaju celi scenario i za plan A i plan B i za kombinovane modele. Inače, tokom leta smo pojačali platforme. Radi i RTS Planeta i RTS3, a ukoliko bude bilo potrebe uključićemo i RTS2 i druge stanice -navodi za „Alo!“ ministar Šarčević.

Izvor: Alo.rs

Foto: Alo.rs