Naslovna Featured Istaknuto Ministar Ružić i gradonačelnik Biševac o ulaganjima u obrazovanje, izgradnji škola i...

Ministar Ružić i gradonačelnik Biševac o ulaganjima u obrazovanje, izgradnji škola i vrtića

ministar-ruzic-i-gradonacelnik-bisevac-o-ulaganjima-u-obrazovanje,-izgradnji-skola-i-vrtica

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja finansira izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”, a izdvojeno je više od 20 miliona dinara za radove u školama u Deževi i Lukarima, rekao je između ostalog ministar Branko Ružić tokom boravka u Novom Pazaru. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac kazao je nakon susreta sa ministrom Ružićem i obilaska radova u Osnovnoj školi “Bratstvo”, da su rezultati izdvajanja sredstava za obrazovanje vidljivi, te kako je ulaganje u mlade i obrazovanje ulaganje u lepšu budućnost i najbolja investicija koja se uvek isplati. Kada se u potpunosti završe radovi na renoviranju zgrade “Bratstva”, biće to jedna od najmodernijih obrazovnih ustanova u zemlji, zaključili su Biševac i Ružić.

Ministra Ružića i njegov tim ugostili su prvi čovjek Novog Pazara, Nihat Biševac i njegovi saradnici. Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se o planovima realizacije infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja, ali i o uslovima i unapređenju kvalieta nastave. Centralna tema susreta odnosila se na izgradnju potpuno nove zgrade vrtića “Naše dete”, za šta se čeka saglasnost Svetske banke.

Koliko se ulaže u obrazovanje u ovaj kraj pokazuje i velelepno zdanje škole “Bratstvo”, konstatovao je ministar.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac rekao je da su rezultati ulaganja u obrazovanje vidljivi, te kako je ulaganje u mlade i obrazovanje ulaganje u lepšu budućnost i najbolja investicija koja se uvijek isplati. Iz Gradskog budžeta se svake godine uvećavaju izdvajanja za obrazovanje, a među važnijim projektima u ovoj oblasti koji će se realizovati su rekonstrukcija Osnovne škole “Desanka Maksimović” i izgradnja škole u Šutenovcu, koja će rasteretiti škole u kojima đaci nastavu pohađaju u tri smjene.

Rukovodstvo “Bratstva” očekuje skori završetak radova, a zadovoljni su dinamikom i kvalitetom izvođenja, rekao je direktor “Bratstva”, Dejan Kulundžić.

Ministar je nakon sastanka u Gradskoj upravi i obilaska radova na rekonstruckiji “Bratstva”, obišao i vrtić “Naše dete”, bila je to prilika da se uveri u kvalitetan rad te ustanove u kojima se radi sa najmlađima.

A. N.

The post Ministar Ružić i gradonačelnik Biševac o ulaganjima u obrazovanje, izgradnji škola i vrtića appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version