Ministar najavio obuku 12.000 vaspitača za Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje

BEOGRAD – Ministar prosvete Srbije, Branko Ružić, izjavio je danas da je u planu obuka 12.000 vaspitača u okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji se izvodi u saradnji sa Svetskom bankom.

Taj projekat, rekao je on, obuhvata sve aspekte ;predškolskog vaspitanja i obrazovanja: unapredjenje znanja i veština kadrova kroz mentorsku podršku i obuku, kao i obuku roditelja o značaju ranog razvoja i vaspitno-obrazovnog rada kroz program u 34 jedinice lokalne samouprave radi povećanja obuhvata dece iz osetljivih grupa.

Ministar je, kako je saopštilo Ministarstvo, najavio i proširenje kapaciteta predškolskih ustanova uz izgradnju nekoliko novih objekata. Naveo je da su do sada izgradjena tri: u Sremskoj Mitrovici, Doljevcu i Žitoradji, da su počeli radovi u Kruševcu, u narednih dvadesetak dana počeće i u Merošini i Loznici, a planirani su i u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Šidu i Smederevu, Tutinu i Novom Pazaru.

Stručnjak za obrazovanje i menadžer Svetske banke zadužena za taj projekat Bojana Naceva istakla je dobru saradnju sa Ministarstvom i navela da je Svetska banka zadovoljna napretkom u sprovodjenju projektnih aktivnosti.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO