Ministar Memić najavio izgradnju omladinskog centra u Novom Pazaru

Omladinski centar biće građen u Novom Pazaru. Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je izgradnju omladinskog centra u Novom Pazaru.

“Najmlađi grad u Srbiji zaslužuje da dobije omladinski centar, po evropskim standardima”, rekao je Memić i dodao „da jedini takav u Srbiji, do sada, postoji samo u Sremskim Karlovcima”.

Omladinski centar treba da pruži mogućnost za realizaciju aktivnosti koje nedostaju široj zajednici. Bilo da su iz kulturne, sportske ili obrazovne sfere. U skladu sa Strategijom za mlade, u cilju osiguranja kvaliteta u radu sa mladima, omladinske prostori (uključujući i digitalni prostor, digitalne platforme-habove), treba da obezbede da mladi mogu kvalitetno da provode slobodno vreme. Da pohađaju besplatne programe neformalnog obrazovanja, ostvaruju usluge psiho socijalne podrške, kreativno se ispoljavaju, upražnjavaju rekreativne sportske aktivnost, realizuju neformalno učenje u dr.

Predviđeno je da novi prostor sadrži veliku kongresnu salu, radne i kovorking prostore, fitness prostor, prostor za neformalno druženje i smeštajne kapacitete. Svi prostori biće prilagođeni za osobe sa invaliditetom.

Omladinski centar će se graditi u naselju Hadžet, u neposrednoj blizini atletskog stadiona. Projekat će partnerski realizovati grad Novi Pazar i Ministarstvo turizma i omladine. U toku je izrada idejnog rešenja.

Počela gradnja “Smart city centra”
Podsetimo, Počeli su radovi na izgradnji “Smart city centra”, prve pametne zgrade koja će biti deo Kulturnog centra. Projekat obuhvata dve faze radova, a izvođači očekuju da će završiti prvi deo radova biti završen u predviđenom roku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO