MINISTAR LJAJIĆ SA SINOM KLANJAO BAJRAM NAMAZ U BAJRAKLI DŽAMIJI!

Bajram namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu uz prisustvo velikog broja vjernika, među kojima je bio i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Klanjanjem namaza počeo je jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban bajram.

U Bajrakli džamiji, kao i u njenom dvorištu, okupili su se mnogobrojni vjernici.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović je u bajramskoj poslanici poručio da ne treba dozvoliti da se ovaj bajram dočeka u svađi sa svojom porodicom, prijateljem ili komšijom.

“Zato, draga braćo i sestre, vi koji znate veličinu zajedništva i živite u miru u svom domu i domovini, ne dozvolite sebi da ovaj bajram dočekate u svađi sa svojom porodicom, prijateljem ili komšijom”, kazao je Nasufović.

Prema njegovim riječima, ne treba zaboraviti u dovama žive i umrle, komšije i prijatelje, one koje poznajete, ali i one koje ne poznajete, jer je čovjek čovjeku najveći dar od Boga.

Vjernicima islamske vjeroispovjesti praznik su danas čestitali predsjednica Vlade Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Prethodnog dana čestitke su stigle i od predsjednika Republike Aleksandra Vučića, ministarke Zorane Mihajlović i drugih državnih zvaničnika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO