Ministar Ljajić i gradonačelnik Mahmutović zadovoljni radovima na Gradskom stadionu

Na Gradskom stadionu u Novom Pazaru počela je izgradnja reflektora, pa će ovdašnji superligaš u narednoj sezoni moći da igra utakmice u večernjem terminu.

Radove na poslovima postavljanja reflektora i na uređenju terena obišli su potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar Rasim Ljajič i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Superligaški fudbal u noćnom terminu od naredne sezone igraće se i u Novom Pazaru. Ovu atrakciju u Novom Pazaru sa velikim nestrpljenjem očekuje veliki broj ljubitelja fudbala.

Gradilište su obišli ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara i predsjednik Skupštine FK Novi Pazar dr Meho Mahmutović. Mahmutović očekuje da će radovi biti završeni do početka sezone, početkom avgusta, i da će utakmice FK Novi Pazar u narednoj sezoni biti igrane u još ljepšem ambijentu.

Izgradnja stubova vredna je oko 24 miliona dinara i finansiraće je grad Novi Pazar, sijalice će donirati Fudbalski savez Srbije, dok se Mahmutović nada da će Ministarstvo energetike pomoći prilikom izgradnje nove trafo-stanice. Gradonačelnik očekuje da će Gradski stadion uskoro dobiti i južnu tribinu, koja bi trebala da bude po sistemu privatno-javno partnerstvo čime bi ovo fudbalsko zdanje po gradonačelnikovim riječima bilo kompletirano.

Na postavljanju stubova na Gradskom stadionu radi novopazarsko preduzeće “Sea” u partnerstvu sa još jednom firmom, izvođači radova kažu da za sada sve ide po planu i da će biti ispoštovani rokovi za završetak radova.

Unapređenje kvaliteta samog terena takođe jedan je od prioriteta. Na ovim poslovima radi paraćinsko preduzeće “Bella flora”, koje između ostalih održava terene i na stadionima “JNA” i “Marakana”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO