Ministar Husein Memić: Turska bezbedna za odmor i letovanja

Ministar turizma i omladine Husein Memić pozvao je građane Srbije da letuju u Turskoj.

On je, nakon razgovora sa turskim ambasadorom u Srbi Hami Aksojem, ocenio da oni koji su uplatili aranžmane za odmor u Turskoj ili imaju nameru da letuju u toj zemlji nemaju razloga za brigu.

„Nema razloga za strah. Kraj u kome su bili snažni zemljotresi je najmanje 800 kilometara udaljen od mesta gde gosti iz Srbije tradicionalno letuju. Antalijska regija, koja je omiljena našim građanima, je prilično daleko i apsolutno je bezbedna“, kazao je ministar Memić.

Isto tvrdi i ambasador Aksoj, koji podseća da je Kušadasi udaljen 1200 kilometara od dela Turske koji danima beleži jake potrese, a oni se u tom primorskom kraju gotovo i ne registruju.

On navodi da su u prošloj godini ostvareni rekordi po pitanju broja poseta iz Srbije.

„U Turskoj je prošle godine letovalo rekordnih 360 hiljada ljudi. Mi očekujemo da ovaj broj u 2023. godini bude premašen. Očekujemo oko 400 hiljada poseta iz vaše zemlje“, rekao je ambasador za RTV Novi Pazar, ističući da će i na taj način građani pomoći Turskoj da prevaziđe aktuelne probleme.

On se zahvalio Srbiji na velikoj pomoći nakon nezapamćene tragedije.

„Najpre želim da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i ministru Huseinu Memiću za podršku tokom teškog vremena za našu zemlju. Srbija je donirala milion evra, a još dva miliona stigla su u humanitarnoj pomoći u našu zemlju“, podsetio je Aksoj.

Memić je rekao da je u redovnom kontaktu sa ambsadorom što zbog podrške Turskoj, što zbog brige o našim turistima.

Ministar je podsetio i da turisti iz Turske rado dolaze u Srbiju, i da će Minstarstvo raditi da tih poseta bude još više.

„Mi imamo bezvizni režim, direktne avionske linije. Turci su druga nacija po broju dolazaka u Srbiju. Sve ih je više iz godine u godinu. Tome doprinose i nikada bolji odnosi dve zemlje i dva predsednika – Vučića i Erdogana“, istakao je ministar turizma i omladine Husein Memić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO