Naslovna Featured Istaknuto Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Tomislav Momirović posetio Novi Pazar

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Tomislav Momirović posetio Novi Pazar

ministar-gradjеvinarstva,-saobracaja-i-infrastrukturе,-tomislav-momirovic-posetio-novi-pazar

Novi Pazar danas su posetili ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе u Vladi Republike Srbije, Tomislav Momirović, državni sekretar ministarstva  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić, direktor Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, Zoran Drobnjak a domaćini su im bili prvi čovek Grada Nihat Bišvac i njegovi saradnici.

Oni su obišli radove na izgradnji obilaznice oko grada, radove na rekonstrukciji putnog pravca Novi Pazar – Tutin i Gradski stadion, a održan je i sastanak delegacija u Gradskoj kući.

Obišli smo radovena putnim pravcima koji su od neizmernog značaja za naše građane i za čitavu regiju. Poslednjih nekoliko godina seznačajnije ulaže u putnu infrastrukturu u Novom Pazaru i regionu.Tto je jedan od preduslova da se ovaj grad ekonomski razvije. Posebno nam je važno što će ove godine biti potpisan ugovor za izgradnju auto-puta na deonici Požega – Boljari, koji prolazi kroz Sandžak, a to je za naše građane od životnog značaja”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Tomislav Momirović, složio se da se u Sandžaku nije decenijama ulagalo ali da se sada ubrzano sve mora nadoknaditi. Njega su na terenu predstavnici “Tašjapija” upoznali sa aktuelnostima i time kako teku radovi, a tom susretu prisustvovali su i predstavnici opštine Tutin.

“Obilazimo radove na deonici koja je morala biti sređena još pre dvadeset godina. Ovde postoje problemi koje moraju rešavati Novi Pazar i Tutin. Mi dosta kasnimo, previše kasnimo, posebno ovaj kraj. Kada je predsednik Vučić stupio na dužnost, on je kao prioritet stavio investicije u ovaj kraj. U pitanju je prestiž i da se ljudima u ovom kraju povrati i poraste poverenje u njihovu državu. Nema više vremena za gubljenje  i moramo ubrzano nadoknaditi sve ono što decenijama nismo uradili. U narednom periodu biće uložena značajna sredstva u putnu i komunalnu infrastrukturu, jer je Novi Pazar od strateškog značaja za nas, ovo je veliki grad. Radovi prema ugovoru moraju biti okončani do polivine iduće godine a svi zajedno ulažemo napore da se to desi i ranije.

Sa čelnicima FK Novi Pazar obavljen je razgovor o budućem novom stadionu po UEFA standardima koji će se graditi u Novopazarskoj banji a čija je vrednost oko 20 miliona evra.

A. N.

Exit mobile version