“Mini hidroelektrane-maxi razaranje”

  Međunarodni konkurs karikature pod nazivom “Mini hidroelektrane-maxi razaranje” održan je u KC u Novom Pazaru. Na konkurs koji je imao za cilj da probudi svet ljudi o očuvanju životne sredine, naročto naših reka,  javilo se preko 100 autora iz preko 40 zemalja sa 350 radova.

Jedan od organizatora konkursa , osnivač Udruženja “Čuvari Šare”, Nebojša Redžić kaže da karikaturistiti nemaju moć, ne mogu sami učiniti ništa posebno kada se radi o očuvanju prirode i zabrane onima koji  bez razmišljanja iz nekih razloga uništavaju naše reke, stavljaju ih u cevi, ali dodaje da na ovaj način pokušavaju da dopru do savesti upravo onima koji uništavaju našu okolinu.

“Ove karikature koje su na veoma moćan način pokazale kako se pojedini ophode prema našim rekama mogu biti kapisla za inspekcijske službe koje bi trebale da se više pozabave rešavanjem ovih problema i na što više načina edukuju građane u ekološkom smislu”, naglasio je jedan od učesnika konkursa, poznati novopazarski karikaturista Muhamed Đerlek – Max.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO