Minela Mehović zadovoljna sezonom u Radničkom: Reprezentacija veliki podstrek

Novopazarska košarkašica Minela Mehović rekla je da je zadovoljna sezonom u prvoligašu Radničkom iz Kragujevca, s kojim je uspela da izbori opstanak u elitnom rangu.

“Moj učinak je bio dobar, ali možda je moglo i bolje. Zadovoljnija sam drugim delom prvenstva, kada sam se opustila. Delovali smo kao pravi tim i izborili opstanak. Nadam se mnogo uspešnijoj narednoj sezoni”, rekla je Mehović.

Dvedesetogodišnja košarkašica odomaćila u Kragujevcu, gde je najpre igrala Drugu ligu u dresu Radničkog 2016, da bi prošle sezone kao članica Radničkog debitovala u najjačoj konkurenciji.

“Velika je razlika između te dve lige. Druga je dobra za razvoj igračica, dok u Prvoj ligi nastupa dosta kvalitetnih košarkašica, a i mnogo više radi”, ocenila je Mehović.

Radnički je osvojio osmo mesto u Prvoj ligi, a do opstanka je stigao u finišu nakon što je ostvario četiri pobede u poslednjih pet kola.

Mehović je za oko 22 minuta na terenu prosečno beležila 8,5 poena i pet skokova, uz po 1,5 asistenciju i osvojenu loptu. Ona je imala odličnih 60 odsto uspešnosti u šutu iz igre, od toga 32 odsto za tri poena.

Talentovanog beka od 1. juna na Zlatiboru očekuju pripreme selekcije Srbije do 20 godina, na koje je pozvana još jedna Novopazarka Nadija Smailbegović.

“Bila sam više puta na mini pripremama sa reprezentacijom, koje su trajale od pet do sedam dana. Ovo su moje prve prave pripreme i to mi mnogo znači. Nadam se da ću izboriti mesto među 12 najboljih. Inače, imamo nekoliko košarkašica u generaciji koje se izdvajaju, pa su već trenirale i sa najjačom selekcijom”, navela je Minela Mehović.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO