Naslovna Sport Fudbal Milovanović: Nema igranja sa ugledom kluba

Milovanović: Nema igranja sa ugledom kluba

Trener fudbalera Novog Pazara Neško Milovanović rekao je da utakmica poslednjeg kola Superlige protiv Metalca (nedelja, 16 časova) u Gornjem Milanovcu možda nema takmičarski značaj za njegovu ekipu, ali da se ne sme dozvoliti da se bilo ko poigrava sa dresom, grbom ili kapitenskom trakom tima koji predvodi.

– Idemo u Milanovac da se nadigravamo i osvojimo tri boda. Istina, ne znače nam ništa. Mislim da smo se celu godinu borili sa neki stvarima i nismo uspeli. Znamo da domaćinu treba pobeda, ali gledamo samo u svoje dvorište. To nas odlikuje, bod nismo nikome poklonili i nijednog momenta nismo ustuknuli – rekao je Milovanović.

Novi Pazar ima 17 bodova, poslednji je na tabeli i ispao je iz elitnog takmičenja, a među prvoligaše će i trenutno pretposlednji Metalac, koji ima 18 bodova, ili čačanski Borac, koji zauzima 14. mesto i osvojio je tri boda više od Gornjemilanovčana.

– Proveo je sam lepih godinu dana u Metalcu, imam tamo dobre prijatelje u klubu i gradu, ali suprostavićemo im se u najjačem sastavu. Znam da imaju dosta problema u svlačionici, ali ne bavimo se njima. Ne smemo da se igramo sa ugledom našeg kluba – naglasio je stručnjak.

On je izrazio očekivanje da ća nastaviti saradnju sa Novim Pazarom, u koji je stigao pre mesec dana.

– Razgovarali smo. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da radim ovde, čak i ako se pojavi neki drugi klub iz Srbije ili inostranstva, prednost će imati Pazar. Ovaj stadion je među pet ili šest u državi i ne sme da trune. Spreman sam da vodim ekipu i mislim da ćemo naći zajednički jezik. Vidim želju i htenje, drago mi je što je tako. Tokom karijere sam osvojio tri titule i dva kupa, znam šta je pritisak. Pričali smo o situaciji u klubu, a novac u ovom trenutku nije toliko bitan. Meni je najvažnije kada trener dobije ovacije i čestitike, u momentima kada je klub ispao iz lige – otkrio je Milovanović.

Exit mobile version