Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je
danas da očekuje da će se njegovi fudbaleri na pravi način suprotstaviti Voždovcu u 13. kolu Super lige Srbije, iako ekipa iz Beograda u poslednje vreme beleži dobre rezultate.

“Verujem da će rival želeti da nastavi u pobedničkom ritmu i pobegne iz donjeg dela tabele. Znaju da igraju, u prednosti su zbog veštačke trave, ali to ne znači da ne možemo da im adekvatno odgovorimo”, rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.

On je ocenio da je Stefan Babović ključni igrač Voždovčana i da na njega treba obratiti posebnu pažnju.

“Treba ga se posebno paziti i biti mu blizu kad ima posed. S njim je igra Voždovca potpuno drugačija, ali mi moramo više voditi računa o našoj igri”, kazao je Babović.

Tri kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva, Novi Pazar je peti na tabeli sa 20 bodova, dok je Voždovac na 13. mestu sa 11.

“U dobroj smo poziciji, ali pokušaćemo da napravimo što više u ova tri kola. Obzirom na uslove i značaj, bitnije mi je da u tim utakmicama napravimo rezultat, nego da odigramo lepo. Mada, voleo bih da bude i jedno i drugo”, rekao je Kosanović.

“Gostujemo timovima koji su se vratili u takmičenje, Voždovcu i Donjem Sremu, a dolazi nam Partizan koji je najbolji u Srbiji. Predstoji težak posao, ali izazov je da proverimo koliko mi to možemo”, dodao je on.

Trener Pazaraca ne računa na povređenog Bojana Đorđevića i Žarka Udovičića koji će pauzirati zbog žutih kartona, a Vladimir Otašević je već dugo van takmičarske ekipe. Neizvestan je i nastup Miloš Mijića i Bruna Oliveire de Matoša.

“Imamo mali problem s užom odbranom, a nastojaćemo da saniramo povrede Mijića i Matoša. Ne znam koliko ćemo uspeti. Igraće samo oni koji budu spremni, nemamo vremena za eksperimente, kao ni razlog da rizikujemo”, rekao je Kosanović.

Iskusni stručnjak je najavio i da će, obzirom na situaciju, morati da promeni neke stvari u igri i da će pokušati da se prilagodi kvalitetu svojih igrača. On je dodao da to mora da bude razlog više da njegova ekipa pokuša da ostvari pozitivan rezultat.

“Biće dosta drugačije u odnosu na zadnje utakmice. Par igrača će doneti neki svoj kvalitet, kojim mogu da održe dosta visok nivo i ispune očekivanje, ali to nikada nije isto. U bilo kom timu, i onom sa 20 vrhunskih fudbalera, drugačije je kad ne igra najboljih 11. Sve ozbiljne ekipe uvek nastupaju u istom sastavu. Pogledajte Čelzi, Real, Barselonu, Bajern. To nije moda, nego su tih 11 najkvalitetniji”, ocenio je Kosanović.

Voždovac i Novi Pazar igraće u subotu od 13.00, a pazarski superligaš će na tu utakmicu organizovano voditi 150 svojih navijača.