Milinković: Ogroman broj pijanih i drogiranih vozača

BEOGRAD – Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković, izjavio je danas da je za tri dana praznika zabeleženo više od 9.000 prekršaja, a da je više od 900 vozača bilo pod dejstvom alkohola.

Čak 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, rekao je Milinković gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je naveo da je tokom praznika broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola dvostruko i trostruko veći od proseka i precizirao da je 220 vozača zadržano na trežnjenju.

Zabeleženo je 35 nasilničkih vožnji, a od toga je 30 vozača bilo pod dejstvom alkohola, pet prekršaja otkrili su presretači.

Milinković je naveo primer oca koji je zaustavl?en na auto-putu jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je automobilu bilo 10-godišnje dete, a testiranjem je utvrđeno da je on imao 1,35 promila alkohola u krvi.

Naveo je da se noćas u Beogradu dogodio neobičan slučaj – vozač je došao do naplatne stanice Beograd, okrenuo se i vozio u suprotnom smeru do Begaljičkog brda, gde ga je policija zaustavila i otkrila da je imao 1,3 promila alkohola u krvi.

Takođe je naveo da je sinoć u Nišu nastradao pešak, star 74 godine, koga je na prelazu udario motociklista. I motociklista, koji nije nosio kacigu, zadobio je povrede opasne po život.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO