Milija Ktitor stipendiraće malu Nejlu!

Kompanija “Ktitor” stipendiraće sa 250 evra mesečno Nejlu Šipčanin (4), devojčicu iz Novog Pazara koja je u udesu krajem aprila izgubila sestru Lejlu (2), majku Binaidu (26) i baku Ajku (50), dok joj je otac Amel teško povređen.

Vlasnik ove kompanije Milija Milosavljević posetio je danas dom porodice Šipčanin u novopazarskom naselju Jaklja i sa starateljem devojčice potpisao ugovor o stipendiji, čiji će iznos biti još veći kada Nejla krene u prvi razred.

“Ništa ovoj porodici ne može kompenzovati gubitak najmilijih i svi bismo mi voleli da se ovakve tragedije ne dešavaju. Međutim, bitno je da se društvo nađe ovim ljudima kako bi lakše prošli kroz sve i ublažili im druge muke koje imaju. Apelujem na uspešne ljude iz ovog kraja da pomognu ovoj, ali i drugim porodicama kojima je pomoć potrebna”, kazao je Milosavljević.

U poseti maloj Nejli i njenom ocu Amelu bio je i Marko Vučinić (13) iz sela Vuča kod Leposavića, mališan koji je u saobraćajnoj nesreći 2014. godine ostao bez cele porodice, oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7).

Kada je čuo za tragediju u kojoj je Nejla ostala bez majke, sestre i bake, Marko je sakupljao novac od svoje stipendije i danas joj je poklonio 500 evra.

Osim njih, porodicu Šipčanin obišli su i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem.

Oni su obećali da će uskoro početi isplata za naknadu štete koju je porodica Šipčanin pretrpela u velikim martovskim poplavama koje su zadesile ovaj grad, a u kojima im je deo kuće toliko oštećen da će morati da se ruši.

Amel Šipčanin, koji se polako oporavlja, zahvalio se na pomoći koja je njegovoj porodici potrebna dok traje njegov višemesečni oporavak.

Njemu su u udesu slomljene butna kost, karlica i četiri rebra.

N. Kočović (Sto plus)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO