odbojkaTrener odbojkaša Novog Pazara Radoslav Milić rekao je danas da veruje da će njegovi igrači u subotu pobediti gostujuće Jedinstvo iz Stare Pazove u poslednjem 22. kolu Prve lige i prvi put u istoriji se plasirati u elitni rang takmičenja.

“Igrači se trude da ostanu ‘hladnih glava’, iako je atmosfera uzavrela i postoji mala nervoza. Sledi najvažnija utakmica u klupskoj istoriji, ali ja ne sumnjam u uspeh. Treba da izađemo na teren i pokažemo da smo kvalitetniji”, rekao je Milić radiju Sto plus.

Dva najbolja tima Prve lige imaju po 59 bodova i pobednik međusobnog duela će kao prvoplasirani ući u Superligu, dok će poražena ekipa to pravo pokušati da izbori kroz doigravanje sa subotičkim Spartakom.

“Raspored u prvenstvu nam je išao na ruku i na pravi način smo tempirali formu. Bolji smo, iako i Jedinstvo ima odlične odbojkaše. Igrali smo finalni turnir Kupa Srbije, ali Superliga je bila naš osnovni cilj i pobeda ne sme da dođe u pitanje”, kazao je Milić.

Ekipa iz Stare Pazove je u prvom delu sezone savladala Novi Pazar sa 3:0, ali je u dva seta viđena neizvesna borba.

“Taj meč došao nam je u nezgodnom trenutku, odmah posle odlaska korektora Mladena Majdaka u Francusku. Nismo imali dovoljno vremena da uigramo Radosava Dojčilovića, a i tada smo dva seta minimalno izgubli”, priseća se Milić.

Odbojkaška utakmica između Novog Pazara i Jedinstva igraće se u subotu od 19 sati u dvorani Pendik.