Naslovna Featured Istaknuto Milanović: VAR ne donosi regularnost

Milanović: VAR ne donosi regularnost

0

Trener fudbalera Novog Pazara Milan Milanović nije pobornik video-tehnologije i izrazio je svoju bojazan u regularnost pri upotrebi VAR.

Polemika koja traje od uvođenja video-tehnologije u fudbal je u “opipljivom” stanju stigla i u Srbiju budući da ćemo od naredne sezone imati VAR u Super ligi.

Da li od prvog kola ili ne, ne možemo da tvrdimo iako postoje dve teorije. Prva je da će procedura kasniti maksimalno 10 kola, a druga je da rok neće biti probijen i već od prve runde imaćemo VAR.

Šef struke Novog Pazara Milan Milanović govorio je uopšteno o VAR tehnologiji izrazivši sumnju u ovaj oblik donošenja odluka.

“Tehnologija ne može da donese regularnost, nju donose ljudi. Ako su ljudi pravi i pošteni biće regularno, a tehnologija samo možda može da pomogne. Mislim da će stvarati nervozu. Kad čekaš na konačnu odluku je li gol ili nije, pa neka je to samo minut, da ne govorim o pet i više minuta, to znači da na terenu dobijamo pravi pakao. Za one koji sede kući i gledaju prenos to je doživljaj, mogu da prošetaju, da rade šta hoće, ali teren nosi rezultatski pritisak i traume. Ne znam, nisam ni za ni protiv, bolje reći više sam protiv VAR-a”, kazao je Milanović.

Najveće svetske zemlje. lige i sudije imaju problema sa VAR odlukama, a u Srbiji, šest dana pred početak prvenstva, nije poznato da li su svi arbitri licencirani za vođenje utakmica sa ovim sistemom.

Exit mobile version