Milan Milanović : Imamo kvalitet da srušimo neprijatnu tradiciju u Užicu

emir lotinac

Trener fudbalera Novog Pazara Milan Milanović rekao je danas, uoči utakmice protiv Slobode u trećem kolu Super lige Srbije, da njegova ekipa ima kvalitet da ostane neporažena na uvek teškom gostovanju u Užicu.

“Posle pobede nad Radom, želimo da nastavimo s dobrim igrama i ostvarimo povoljan rezultat. Znam da Novi Pazar u Užicu tradicionalno ne prolazi dobro, ali ovakav skup iskusnih i dobrih igrača može da postigne gol ili dva, što će nam biti dovoljno za bod ili sva tri”, rekao je Milanović novinarima na Gradskom stadionu.

Novi Pazar je sedmi na superligaškoj tabeli sa tri boda, dok Sloboda ima samo bod i nalazi se na 14. mestu.

“Njihov najveći kvalitet je uigranost, pošto dugo igraju zajedno i godinama ih predvodi isti trener (Ljubiša Stamenković). Možda im posle odlaska (Predraga) Ranđelovića nedostaje napadač, ali (Vladimir) Krstić i (Lazar) Jovanović su dobre zamene”, ocenio je

Kapiten Novog Pazara Emir Lotinac rekao je da dobro poznaje rivala i da je Sloboda jedan od najboljih timova u Super ligi.

“Užičani vole da se nadigravaju i igraju napadački, ali mislim da ćemo i mi biti ofanzivni od starta. Nema potrebe da kalkulišemo, imamo odličnu atmosferu i svi smo spremni za utakmicu. Očekujem veliku borbu, a bio bio zadovoljan i bodom”, kazao je Lotinac.

Trener Milanović je dodao da puno očekuje od igrača koji su tokom nedelje stigli u Novi Pazar, golmana Nemanje Supića i napadača Nemanje Arsenijevića.

“Verujem da će izboriti mesto u timu i da će nam puno pomoći. Supićevo iskustvo će smiriti ekipu, dok od Arsenijevića očekujem da bude efikasan kao dok je igrao u Sevojnu, pre nego što je otišao u inostranstvo. Prelazni rok bi mogli da zaključimo dolaskom još jednog igrača, s kojim smo u pregovorima”, kazao je Milanović.

Deo navijača Novog Pazara prethodno je izrazio nezadovoljstvo zbog dolaska Supića, optuživši ga da je svojevremeno putem društvene mreže Fejsbuk podržao haškog optuženika Ratka Mladića, što je ovaj bivši golman reprezentacije Bosne i Hercegovine negirao.

Početak popodnevnog treninga u četvrtak, koji je bio zatvoren za javnost, kasnio je oko 20 minuta, jer je grupa od oko 200 navijača provalila kapiju na istočnom sektoru i stacionirala se na zapadnoj tribini, noseći transparent s parolom “Supiću odlazi”.

Nemanja Supić je započeo trening nešto kasnije od ostalih saigrača, a njegov ulazak na teren u pratnji jednog od navijačkih vođa bio je propraćen zvižducima koji su ubrzo prestali.

Utakmica trećeg kola Super lige između Slobode i Novog Pazara igraće se sutra od 17 sati.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO