Naslovna HRONIKA Miladija “overena” u glavu zbog 400 evra

Miladija “overena” u glavu zbog 400 evra

U istragu stravičnog ubistva na Pešteru uključene i beogradska i crnogorska policija. Starici najpre puškom pucano u leđa, a potom iz pištolja u teme. Meštani strepe da se razbojnik ne vrati.
Policija iz Novog Pazara i Sjenice traga za ubicom koji je u petak posle podne, u selu Goševo na Pešterskoj visoravni, zverski ubio staricu Miladiju Kočović (77), domaćicu iz tog sela. Više tužilaštvo u Novom Pazaru zločin je okvalifikovalo kao teško ubistvo, a istraga, u koju su uključeni i pripadnici MUP iz Beograda, sprovodi se na celom Pešteru. Inače, značajnijih informacija o motivima i počiniocu zločina još nema.
Žitelje ovog dela Peštera, koji su u šoku i strahu zbog svega što se dogodilo, dodatno je potresla informacija da Miladija nije, kako se najpre mislilo, ubijena jednim metkom iz puške, već sa dva hica različitih kalibara: jednim iz puške, kojim je pogođena u leđa, i drugim iz pištolja, kojim joj je pucano u glavu. Ovo je utvrđeno obdukcijom, a istražni organi sumnjaju da je nesrećna starica najpre ubijena puškom, a potom pištoljem “overena” u glavu.
Iz katuna (kolibe) u kojoj je tokom leta, nedaleko od Goševa, na padinama planine Giljeve, živela porodica Kočović, ukradeni su puška i pištolj, za koje su posedovali uredne dozvole, a u opštoj premetačini ukradeno im je i 400 evra. Zasada nema informacija da je Miladija ubijena iz oružja uzetog iz njenog doma.Policija je juče patrolirala selima ovog pograničnog dela između Srbije i Crne Gore. Postoji bojazan da je ubica, zbog pljačke ili nekog drugog razloga, došao s teritorije Crne Gore i da se seoskim putevima ponovo vratio u Crnu Goru. Zato je zatražena pomoć crnogorske policije.- Niko ne može da pretpostavi ko bi i zbog čega mogao da počini ovako gnusan zločin. Starica je bila dobra žena, a njena porodica dobro situirana i imala je mnogo stoke. Koliko znam, ni sa kim nisu bili u zavadi, niti su se žalili da im neko preti. Mada je policija stalno u selu, strahujemo za svoju bezbednost – kaže jedan od komšija porodice Kočović.U prisustvu rodbine i komšija, Miladija Kočović je juče sahranjena na seoskom groblju u Goševu.izvor novosti

Exit mobile version